В една от най-източните части на планетата българите също празнуваха 3 март. В Токио националния

...
В една от най-източните части на планетата българите също празнуваха 3 март. В Токио националния
Коментари Харесай

Българите в Токио отбелязаха 3 март с фестивала „Мартеница 2024“

В една от най-източните части на планетата българите също празнуваха 3 март. В Токио националния ни празник беше честван с фестивала „ Мартеница 2024 “.

Събитието бе проведено от посолството ни в японската столица и община Шибуя в един от най-новите и съвременни паркове в центъра на Токио – Мияшита парк - и съчета българската традиция за Баба Марта с японския празник на девойките „ Хина мацури “. Затова и поздрави към множеството насочиха посланикът на България в Япония Мариета Арабаджиева и кметът на община Шибуя Кен Хасебе. Стотици японци и задгранични туристи чуха наши национални песни в осъществяване на японската група за български фолклор„ Кога “ и на българския гъдулар Йордан Марков. В рамките на фестивала бяха показани обичайни български артикули, измежду които вино, кисело мляко, сирене, козметика от българска роза, розово сладко, мед, билкови чайове и троянска керамика.

„ Мартеница 2024 “ се организира за втора поредна година, а от нашето посолство показаха вяра да се трансформира в събитие, което да честват дружно всяка година и българи, и японци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР